KÖSZI

 

A Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda – KÖSZI - célja, hogy biztosítsa az egyetemi évek alatt a beilleszkedéshez, az egészséges életvitelhez, valamint a sikeres tanulmányokhoz szükséges háttérfeltételeket. Ugyanakkor az iroda karrier programja a végzős, diplomaszerzés és a munkába állás előtt álló, vagy a már végzett hallgatók számára igyekszik segítséget nyújtani: tanácsadásokkal, képzésekkel, tréningekkel, szakmai gyakornoki programmal, folyamatosan bővülő állásadatbázissal arra törekszik, hogy ne csak az egyetemi évek, hanem a munkaerőpiacra való kilépés is a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

 

KÖSZI Karrierprogramja hallgatók számára

1. Hírek

A KÖSZI karrierprogram honlapján - www.koszikarrier.hu - aktuális pályázati/ösztöndíj/verseny felhívásokról olvashatsz.

2. Állásközvetítés

Minél több információforrást, lehetőséget keresel, annál több eséllyel találod meg a számodra megfelelő állást. A konkrét álláskeresésben weboldalunkon keresztül (www.koszikarrier.hu) és az évente megrendezésre kerülő összegyetemi börzén nyújtunk segítséget. A weboldalon regisztrált hallgatókat, végzett diákjainkat elektronikus hírlevélben értesítjük az aktuális állásajánlatokról.

3. Szakmai gyakorlat

Megtapasztalhatod, milyen egy munkahelyen beilleszkedni, csapatban dolgozni, milyen elvárásokra, feladatokra készülj, kicsit ahhoz hasonlít, mintha próbaidőn lennél. Közben amellett, hogy mindezekről képet szerzel, visszajelzést kapsz magadról, a munkavégzésedről, arról, hogy miben érdemes még fejlődnöd. A kollegáiddal, feletteseddel kiépített kapcsolatok pedig jól jöhetnek információforrásként és referenciaként a későbbi álláskeresésednél.

4. Kreditált kurzusok

Minden szemeszterben induló, kreditált kurzusok, melyeken hasznos plusz információkat tudhatsz meg a munkaerőpiacról, a pénzügyekről.

  • Karriertervezés és munkaerőpiaci ismeretek
  • Privát pénzügyek

5. Workshopok

Ha az előadásokon, kiadványokból, weboldalakról megszerezhető tudás mellett nyitott vagy megtanulni magadról új dolgokat, kíváncsi vagy hasonló érdeklődésű emberekre, szeretnél új gondolkodásmódokat, az élményszintű tanulást megtapasztalni, akkor érdemes kipróbálnod interaktív workshopjainkat az álláskeresés, kiválasztási technikák témakörében.

6. Tanácsadások

Az adott témában jártas, felkészült tanácsadó válaszol kérdéseidre. Valamennyi tanácsadásunk térítésmentes, és regisztrációt követően vehető igénybe!

Álláskeresési tanácsadás
Életpálya/Karriertervezés
Pszichológiai tanácsadás
Pályaorientációs grafológia

7. Szakmai kiadványok, olvasósarok

Ha a képzéseinkhez, tanácsadásainkhoz, munkavállaláshoz kapcsolódóan szakirodalomra van szükséged, keresd fel az irodánkban kényelmesen berendezett olvasósarkot!

A KÖSZI karrierprogramjáról további információt itt találsz:

PTE OIG Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda

7622 Pécs, Universitas u. 2/a. Tudásközpont mélyföldszint

koszi@pte.hu

www.koszikarrier.hu

 

Tipp

Tagja voltál az egyetemen egy szakmai szervezetnek? Tölts ki adatlapodon, hogy miben tevékenykedtél, így barátaid könnyebben Rád találnak!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

  • Zsigmond Judit: Keresem az 1968-ban végzett matematika-kémia szakos csoporttársaimat. Judit

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.