Vissza a hírekhez

Elhunyt Dr. Fehér János

2014. január 31.

 

Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk arról, hogy életének 77. évében elhunyt volt kollégánk, Dr. Fehér János nyugalmazott egyetemi docens.

 

Fehér János 1938. január 6-án született Dunaszekcsőn. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte, 1961-ban szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát. 1961-1963 között a pécsi Széchenyi István Gimnáziumban tanított, majd 1963-tól 2005-ig, több mint negyven éven keresztül a Pécsi Tudományegyetemen, illetve annak jogelődjében a Pécsi Tanárképző Főiskolán oktatott. 1992-1994 között a Matematika Tanszék tanszékvezetője volt. Egyetemi doktori fokozatot és kandidátusi fokozatot szerzett (ELTE, 1981 és 1986).

Fehér János tanár úr oktatói munkája során generációk nőttek fel a keze alatt a Matematika Tanszéken. Mind kollégái, mind a hallgatók által tisztelt tanáregyéniség volt, aki kiemelkedő szakmai tudással és alázattal, valamint példás emberi becsülettel és tisztességgel végezte évtizedeket átívelő oktatói és kutatói munkáját a pécsi egyetemen. Igaz mintát és példaképet jelentett a felnövekvő tanárgenerációk számára.

Lelkes tanári munkáját, szakmai tudását, segítőkészségét, nyitottságát és vidámságát szívünkben fogjuk őrizni. Nyugodjék békében!

 

 

Tipp

Tagja voltál az egyetemen egy szakmai szervezetnek? Tölts ki adatlapodon, hogy miben tevékenykedtél, így barátaid könnyebben Rád találnak!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Üzenőfal

  • Zsigmond Judit: Keresem az 1968-ban végzett matematika-kémia szakos csoporttársaimat. Judit

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.